SANAYİ SEKTÖRÜNE ÖZEL İLAN & REKLAM SİTESİ
  • Kategoriler Üst kategoriye dön
  • Ülke
  • İl
  • Fiyat
    -
  • Video İçerenler
  • Ürün Durumu
  • İlan Durumu
56 adet ürün bulundu

Motor Çeşitleri

Motorlar bir sistemin veya makinenin aralıksız çalışabilmesi için gerekli gücü üretirler. Ancak motorların da çalışabilmeleri için mutlaka bir enerji kaynağına ihtiyaçları vardır. Bu sebeple farklı alanlarda kullanılan motor çeşitleri seçilirken amaca en uygun olan motor çeşitlerinin seçilmesine özen gösterilmelidir. Farklı isimler ile anılabilen motorlar çok farklı seviyelerde güçler üretebilirler. Hem kullandıkları yakıta cinsine hem de kullanıldıkları alana göre farklı isimler alabilen motor çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;

  • DC motorlar
  • Step motorlar
  • Servo motorlar

Bunun haricinde motorlar yakıtın yandığı yere göre içten yanmalı, dıştan yanmalı veya silinidir sayılarına göre tek silindiri veya çok silindirli olarak farklı gruplara da ayrılabilirler. Hatta silindirlerin sıralanma şekillerine bağlı olarak V tipi, W tipi, boksör tipi veya sıra tipi olarak da adlandırılabilirler.

İçinde birçok farklı parça ve sistem barındırabilen motorlar oldukça karmaşık bir yapıya sahiptirler. Sıvı yakıt, gaz yakıt veya elektrik gibi farklı yakıtlardan aldıkları güç ile çalışırlar ve kendilerine bağlı olan sisteme güç sağlarlar. Gün içinde kullandığımız araçların çoğunda mutlaka farklı motor çeşitleri kullanılır. Arabalarımızda, beyaz eşyalarımızda ve buna benzer tüm ürünlerimizde kullanılan motorlar sayesinde bu eşyalarımızı sorunsuz bir şekilde kullanabiliriz. Yaşam kalitemizin artmasını sağlayan motorlar icat edildikleri ilk günden bu yana insan hayatınıza inanılmaz etkilerde bulundular.

Motor Çeşitleri Arasında En Çok Kullanılanlar Hangileridir?

Motor çeşitleri arasında özellikle araçlarımızda kullanılan içten yanmalı veya dıştan yanmalı motorlara çok sık rastlarız. Bu motorlar sadece arabalar da değil aynı zamanda kullandığımız tüm ulaşım araçlarında kullanılabilirler. Ürettikleri güçler çok farklı olabilse de yine de çalışma mantıkları birbirlerine çok yakın olabilir. Hatta son yıllarda kullanım oranları gittikçe aratan elektrik motorları da artık bu alanda en çok tercih edilen motor çeşitleri arasına girdiler. Özellikle elektrikli ulaşım araçlarının sayılarının sürekli artması ve dünya genelinde bu teknolojiye dönülmesi de bu tarz yeni motor türlerine olan ihtiyacın artmasına neden olmaktadır.

Yüksek güçler gerektiren gemiler, uçaklar veya trenler gibi büyük çaplı araçlar için çok büyük güçler üreten motorlara kullanılır. Bu motorlar farklı yakıt türleri veya farklı sistemleri ile istenen güçlerin üretilmesini sağlayabilirler. Oyuncaklarda kullanılan motorlar da pillerden veya bataryalardan aldıkları güçler ile çalışarak bu oyuncakların hareket etmelerini sağlarlar. Çok farklı alanlarda kullanılan bu motorların her birinin çalışma mantıkları birbirlerine yakın olabildiği gibi aynı zamanda bazılarında çok farklı ve yeni sistemler kullanılabilir. Bu tamamen motorların kullanıldıkları yere ve kullanım amaçlarına bağlıdır. Bu sebeple motor çeşitleri hakkında bir seçim yapılacağı zaman mutlaka ihtiyaç duyulan motor özellikleri göz önüne alınmalıdır. Tüm motor çeşitleri hakkında en güvenilir satıcılar ile iletişime geçmek için dilediniz zaman sanayiden.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Elektrik enerjisinin farklı enerji tiplerine dönüştürülmesini sağlayan motorlar, sayfamızdaki kategoride sizlerle buluşturulur. Kullanım alanları ve sektörleri büyük bir çeşitlilik gösteren bu motorlar, kendi içerisinde de alt kategorilere ayrılır. Elektrik motorları, alternatif akımla ve doğru akımla çalışan tiplere sahiptir. Sanayiden olarak sizlerle buluşturduğumuz ilanlar arasında iki tip çalışma sürecine de sahip olan motorlar mevcuttur. Daha birçok alt kategori ve cihazların farklı özellikleri göz önünde bulundurularak belirlenmiş ayrışmalar bulunur. Sizin spesifik kullanım alanınız ve ihtiyaçlarınıza uygun cihaz tipine, ilanlara göz atarak ulaşmanız oldukça kolaydır. Sanayiden üzerinden aradığınız tüm elektrikli motorları hızlı şekilde bulabilir, karşılaştırmalar yapabilir ve ideal olana karar verebilirsiniz.

Elektrik Motorları Güçleri

Elektromotorların farklı özelliklerini ifade etmek için volt ve watt gibi güç birimleri kullanılır. Sayfamızdaki ilanlar arasında farklı miktarda güçlere ve çalışma kapasitelerine sahip elektrik motorları yer alır. 0,25 kw, 3 kw, 7,5 kw, 15 kw ve 22 kw, kategorimizden ulaşabileceğiniz seçeneklerden bazılarıdır. Tüm elektrik motorları ilanlarına göz atarak farklı güç kapasitelerine sahip cihazları görebilirsiniz. İlan içerisinde motorun teknik özellikleri ve güç miktarları ile ilgili gerekli bilgiler verilmemiş ise, satıcılarla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Güç miktarı arttıkça motorun çalışma kapasitesi de yükselir. Elde etmek istediğiniz performansa ve çalışma gücüne bağlı olarak farklı kapasitelerdeki motorlar arasından seçim yapabilirsiniz.  

Elektrik Motorları Fiyatları

Çalışma prensipleri ve güçleri, elektrik motorları fiyatlarının belirlenmesinde rol oynayan temel faktörlerdir. Ürünlerin sundukları ek özellikler, satıcılar tarafından göz önünde bulundurularak belirlenen fiyatlar sayfamızdaki kategoride sizlere sunulur. Bazı ilanlarda fiyat bilgileri genel olarak verilmiştir veya belirtilmemiştir. Bu motorların fiyatlarını kesinleştirmek ve belirlemek için satıcılarla konuşabilirsiniz. Sanayiden üzerinden ulaşabileceğiniz motorların, yüksek performansından faydalanmaya başlayabilirsiniz. Hiç kullanılmamış cihazların yanı sıra, oldukça az kullanılmış ve iyi kalitede bulunan motorlar da ilanlar arasında yer alır. Bu ikinci el elektromotorlar, diğerlerine oranla daha uygun fiyat aralıklarına sahiptir. İkinci el olan cihazların ne kadar süreyle kullanıldığı, herhangi bir hasarı olup olmadığı gibi özelliklerini satıcılardan öğrenebilirsiniz. İster hiç kullanılmamış ister az kullanılmış motorlara sahip olabilirsiniz.

 

24 Volt DC Motor

Düz akım elektrik enerjisini mekanik enerjiye çeviren DC motor doğru akım motorları olarak ifade edilir. Bu motorun çalışması statör ve rotorda ortaya çıkan manyetik akımın birbirini itmesi ve çekmesi ilkelerine göre gerçekleşir. Motorun imalatları motorun statorunun yapısına bağlı olarak elektro mıknatıslı ve sabit mıknatıslı şekilde yapılır. Bu iki tür arasında stator hariç yapısal olarak bir fark bulunmaz. Doğru akım motorlarında dönen ve duran kısımlar mevcuttur. Dönen kısım rotor, duran kısım ise statör olarak tanımlanır. Günümüzde teknolojinin gelişmesi sonucunda motorlu ve elektronik sistemler günlük yaşamda önemli bir parça haline dönüşmüştür. Bu motorların kullanım alanları ve işlevleri farklılık göstermektedir. Genellikle motorlar mekanik enerji oluşturma özelliklerine göre dikkat çekmektedir.

 

24 Volt DC Motor Çalışması

Sıklıkla kullanılan 24 Volt DC motor çalışma prensibi motorun içerisinde bulunan sabit mıknatıslardan ve sargılardan akım geçmesi esasına dayanır. Bu enerji zıt yöndeki manyetik alan etkisi ile hareket eder. İlgili motor çeşidi çalışma prensibi sayesinde düz elektrik enerjisinin mekanik enerjiye dönüştürülmesi konusunda son derece etkilidir. Çalışma sırasında akım yönünün sabit mıknatısa sürekli ters yönde olması gerekir. Fırçalı motorlarda bu değişim fırça aracılığıyla gerçekleşir. Diğer fırçasız motorlarda ise akım yönünün değişimi için elektronik hız kontrol devresi kullanılır. Bunlar sayesinde motorun çalışması daha verimli hale gelecektir.

 

24 Volt DC Motor Özellikleri

Robotik sistemlerde yaygın olarak tercih edilen 24 Volt DC motor etkili, küçük ve ekonomik olmasıyla bilinir. Güç, şekil ve boyut gibi yönlerden farklı çeşitlere ayrılan bu motorlar güç, akım, yön, hız ve voltaj gibi özelliklere sahiptir. İstenilen özelliklere sahip yüksek torklu motor seçerken bağlantı kabloları kalın, şaftın ince olup olmadığına dikkat edilmelidir. Yaygın türlerden biri olan fırçalı motor kullanılırken basit bir çalışma prensibi ile karşılaşılacaktır. Oyuncak matkaplardan şarjlı el arabalarına kadar pek çok farklı alanda kullanılan bu motorlar uygun fiyat, kullanım kolaylığı ve basit sürücü devresi olması gibi avantajlı özelliklere sahiptir. Verim ve bakım gereksinimi motorun eksileri arasında yer alır.