SANAYİ SEKTÖRÜNE ÖZEL İLAN & REKLAM SİTESİ
  • Kategoriler Üst kategoriye dön
  • Ülke
  • İl
  • Fiyat
    -
  • Video İçerenler
  • Ürün Durumu
  • İlan Durumu
2 adet ürün bulundu

Debriyaj

Araçlarda vites aksamının önemli parçalarından biri olan debriyaj motor ile vites kutusu arasındaki bağlantıyı keser ve sürücülerin vites değiştirmelerine olanak tanır. Bu sayede çok daha rahat bir şekilde vites değiştirilirken aynı zamanda vites dişlilerinin de zarar görmesi engellenir. Eğer vites değiştirmek isteyen sürücüler debriyaj pedalına basmazlarsa o zaman dişliler kırılabilir veya ciddi arızalara neden olabilirler. Her vites değiştirme işleminde mutlaka debriyaj kullanmak gerekir. Uzun süreli bir şanzıman ve motor kullanımı için bu duruma çok dikkat etmek gerekir. Manuel vitesli araçlarda bu işlemleri sürücüler yaparken otomatik vitesli araçlarda ise işlem tamamen otomatik bir şekilde yapılır.

Debriyaj sadece vites değiştirmek için değil aynı zamanda araçlara ilk hareketi vermek içinde kullanılır. Sürücü aracını hareket ettirmek istediğinde debriyaja basar ve vitesi 1’e takar. Daha sonda debriyaj pedalını bırakırken aynı anda hafif gaz verip aracın hareket etmesini sağlar. Her iki durumda da mutlaka debriyaj kullanılmalıdır. Aksi takdirde motor aksamında sıra dışı sesler gelebilir. Düzemli olarak bakımlarının yapılması gereken bu sistemler araçlar için her zaman en hayati sistemler arasında yer alırlar. Hem motorun hem de şanzıman sisteminin düzenli olarak çalışması için debriyaj kullanımına çok dikkat etmek gerekir. Bu durum hem bu sistemlerin hem de araçların kullanım ömürlerini ciddi derecede uzatacaktır.

Baskı Balata

Baskı balata araçların en önemli parçalarından biridir ve arıza yapması sürüş güvenliğini ciddi anlamda etkileyebilir. Görevi motorun gücünü debriyaj diski aracılığı ile şanzıman giriş miline aktarmaktır. Bu sayede araçların motorlarında üretilen güçler kademeleri olarak gerekli ekipmanlara iletilir ve araçların hareket etmeleri sağlanır. Otomobillerin bakım dönemlerinde en çok dikkat edilen parçalardan biridir. Hem sahip oldukları önemli görev hem de kolay bir şekilde yıpranabilmeleri sebebi ile düzenli olarak kontrol edilmeli ve aynı zamanda gerek olduğu zaman mutlaka yenileri ile değiştirilmeleri gerekir. Baskı balatanın kontrolünü yapmak oldukça kolaydır. Debriyaj pedalı yavaş bir şekilde bırakıldığı zaman motor devri düşmüyor ve araç stop etme eğilimi göstermiyorsa o zaman baskı balatada bir sorun var demektir.

Bu gibi durumlarda zaman kaybetmeden servislerden yardım almak gerekir. Baskı balatanın zarar görmesi için birçok farklı neden vardır. Özellikle hareket halindeyken sürekli olarak debriyaj pedalına basılması, gerekli devirlerde kalkılmaması veya rampalarda sürekli olarak yarım debriyaj yapılması baskı balata sistemlerinin ciddi şekilde zarar görmesine neden olur. Birçok araç sahibi bu konuda yeteri kadar bilgiye sahip olmadığı için doğal olarak ciddi onarım masrafları ile karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle manuel vitesli araçlarda bu parçaların çok önemli olduğu kesinlikle unutulmamalıdır. Hem debriyaj hem de baskı balata hakkında fiyat bilgileri almak ve farklı bilgiler edinmek için sizde sanayiden.com adresini ziyaret edebilirsiniz.