SANAYİ SEKTÖRÜNE ÖZEL İLAN & REKLAM SİTESİ
  • Kategoriler Üst kategoriye dön
  • Ülke
  • İl
  • Fiyat
    -
  • Video İçerenler
  • Ürün Durumu
  • İlan Durumu
  • Marka
3 adet ürün bulundu

Lastikler ve Jantlar Nedir?

Lastikler ve jantlar, bir arabadaki iki önemli ekipman parçasıdır. Lastikler, aracınızın hareket etmesi için gereken yüzey alanını sağlarken, jantlar da aracınızın yerde kalmasına yardımcı olur. Farklı lastik ve jant türleri aracınızın performansını artırabilir, bu nedenle sizin için doğru olanı seçmek önemlidir.

 Farklı Lastik ve Jant Türleri Nelerdir?

Piyasada, her biri kendi yararları ve sakıncaları olan birkaç farklı tipte lastik ve jant bulunmaktadır. İşte bazı örnekler:

-Alaşım jantlar : Bu jantlar, aracınızı daha dayanıklı hale getirmek için birlikte çalışan çok sayıda ağır metal, plastik veya kauçuk katmanından yapılmıştır.

Kamber (veya yan yana): Bu, tekerleğinizin yere göre ne kadar ileri veya geri döndüğünü ifade eder. Kamber ne kadar yüksek olursa, viraj alırken veya kaygan koşullarda sürerken lastiğiniz o kadar dengeli olur.

-Dingil mesafesi (boylam): Bu, dingil mesafenizin aracınızın diğer bölümleriyle karşılaştırıldığında ne kadar geniş olduğudur. Belirli bir lastiğin, roadster veya spor arabanızdaki belirli bir alana ne kadar süreyle sığacağını belirlemeye yardımcı olur.

- diş derinliği : Bir lastiğin trafik ve/veya kullanım nedeniyle aşındığı derinlik. Daha derin diş derinliği, zamanla daha az aşınma gerekeceği anlamına gelir; bu, pompalamalar arasında daha uzun çalışma sürelerine veya uzun yolculuklarda düzleşme şansının artmasına neden olabilir.

-Yapı türü: Bazı lastikler radyal yapıya sahipken (yani, her tarafında teller bulunur), diğerleri ise (yalnızca bir dokuma katmanına sahip olan) Konvansiyonel yapıyı kullanır. Daha fazla bilgi için Lastik Tipleri kılavuzumuza göz atın!

 Farklı Fren Türleri Nelerdir?

Üç ana tip fren vardır: hidrolik fren sistemleri, manuel fren sistemleri ve el freni sistemleri. Hidrolik fren sistemleri, arabanızı durdurmak için bir pedal kemiğine basınçlı sıvı uygulamanızı gerektirir - bu genellikle otoyollarda sürerken en iyi sonucu verir! Manuel fren sistemleri, pedal kemiği yerine parmaklara dayanır; bunlar, hidrolik fren sistemlerinden daha kolay çalıştırıldıkları için daha küçük arabalarda ve motosikletlerde daha yaygın olma eğilimindedir. El freni sistemleri, dönüş lambaları veya klima ısıtma gibi motorun diğer alanlarını etkilememek için frenleme sırasında basılı tutulması gereken kolları kullanır!

lastik

fren

lastik ve jant

fren sistemleri